Zenélő szökőkút Sóstógyógyfürdőn

Elkészült Sóstógyógyfürdő legújabb látványossága: az élményfürdő előtt, mintegy 500 négyzetméteres vízfelületen látványos hang- és fényeffektekkel zenél a most átadott szökőkút. Az élményfürdő előtti terület teljes mértékben megújult, a szökőkút Európában is ritkán látott, dinamikus vízképet képes megjeleníteni.

Fotó: Szarka Lajos


A Queen Don’t Stop Me Now című slágerét szinte mindenki ismeri, ezt is játssza az új sóstói szökőkút. A vízjáték és a fények a zene ritmusát követik, így még látványosabb élményt nyújt a látogatók számára. Nyíregyháza egyik legkedveltebb városrészén, Sóstógyógyfürdőn komplex turisztikai fejlesztésbe kezdtek, amelyhez bruttó 1,4 milliárd forintos európai uniós támogatást kapott Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata – olvasható a nyiregyhaza.hu honlapon.
Ennek részeként épült ez a látványos show-elemeket bemutató szökőkút is. A nagyszabású felújítás keretében a Tófürdő bejárata előtt egy hosszanti csobogó is helyet kap, amely összeköti majd a szökőkutakat, a zöldfelületeken öntözőhálózatot építenek, kialakítanak egy kerékpárkölcsönzőt és szervizpontot, három nyilvános illemhely, valamint trambulinpark épül a Szódaház utca előtti játszóparkban és a Blaha Lujza sétány elején található játszótéren. A fejlesztésnek köszönhetően megtörténik a gyógyhely zöldterületeinek minőségi fejlesztése is. A beruházás részeként 64 lombhullató fát, 16 örökzöld fát, 1879 cserjét és 503 évelő növényt ültettek el az érintett területen.