28. Honda Kupa – Donovaly

A Honda Kupa, hivatalos nevén Országos Amatőr Gyermeksíbajnokság 1993-ban indult hódító útjára az amatőr szinten síző gyermekek körében.
Az Alacsony-Tátra és a Fátra között meghúzódó Donovalyban (Dóval) 2012 óta kerül megrendezésre a verseny. Az új helyszínválasztás kitűnő döntés volt, hiszen azóta minden egyes verseny nagy sikernek örvend. A Szlovák Turisztikai Képviselet és a magyarországi képviseletet vezető Sona Jelínková kezdetektől szárnyai alá vette a rendezvényt, így már kilencedik alkalommal találkoznak a magyar gyermekek Donovalyban. A HONDA már tizenegyedik éve folyamatos főtámogatóként segíti a szervezők munkáját. A rendezvényt a SkiOutlet.hu csapata szervezi. A munkát jelentős mértékben segíti a Besztercebányai Sport Klub kitűnő és lelkes csapata, továbbá a Magyar Síakadémia elnöke, Klausmann Viktor és síoktató csapata. A Park Snow Donovaly marketingmenedzsere, Miroslav Dobrota kiváló partnere a Honda Kupának.
A megmérettetés különlegessége, hogy ez az egyetlen olyan országos síverseny, ahol az igazán komoly versenyzők nem indulhatnak. Ez a rendezvény továbbra is az amatőr sízőké!