Advent a piacon – Gyenesdiási ajánló

Az adventi időszak mindenhol a készülődés, hangolódás jegyében telik, amihez Gyenesdiás Tourinform Iroda csokorba gyűjtötte a településen a következő hetek programjait. A hagyományos programok mellett lesznek újdonságok, üde színfoltok is. A Nyugat-Balaton régióban élők és az ott pihenési szándékkal tartózkodóknak érdemes bekapcsolódni a helyi közösség kulináris, kulturális és szakrális programjaiba. Érdemes a dátumokat feljegyezni!

Fotó: gyenesdias.hu

November 24.
A Községházára adventi koszorú készítésére várják a kézműves foglalatosság iránt érdeklődőket, s abban kiteljesedésre vágyókat.

November 26.
Adventi Bevásárlónap a Piacon. A Szezon Kosár Bevásárló Közösség programsorozatának adventi eseményére invitálja a helyit, finomat, egészségeset preferáló értéktudatos fogyasztókat. A Bevásárlónap programsorozat minden hónap utolsó péntekjén a Gyenesdiási Piacon kerül megszervezésre, ahol az érdeklődők megismerkedhetnek a helyi termelőkkel, a helyi, ellenőrzött, egészséges termékekkel, továbbá kóstolni és vásárolni is lehet. A második alkalommal finom falat és kolbászkóstolóra, a gyerekeket kreatív kézműves foglalkozásra várják. A termékkínálat, illetve a programok tematikusan változnak, hiszen „A helyi terméknek mindig szezonja van!”

Fotó: gyenesdias.hu

November 27. 13–16 óra
Advent a Malomban: A tematikus gyógynövény napok az adventi időszakban is folytatódnak a Festetics Fűszerkert és Herbáriumban. Az érdeklődők fantasztikus gyógynövényekkel ismerkedhetnek meg Wágenhoferné Pohl Magdolna természetgyógyász-fitoterapeuta vezetésével. Ez alkalommal a téma az Adventi koszorúk gyógynövényei: Gyakorlati workshop adventi koszorú készítésével, a bennük lévő növények fitoterápiás és virágkötészeti megközelítésével.

November 27. 18.30 óra
Adventi gyertyagyújtás és rövid műsor a Pásztorháznál felállított betlehem előtt.

November 27–28.
Advent a Piacon. Meghitt hangulatú adventi hétvégékkel, kézműves termékekkel, különleges finomságokkal várják a vendéglátóegységek a családokat, baráti társaságokat és mindenkit, aki karácsonyi lázban ég.

Fotó: gyenesdias.hu