Babafa-program Békésen

Remek közösségi esemény keretén belül Békés város nyolcvankét gömbkőrist ültetett el az elmúlt egy évben született gyermekek és családjaik tiszteletére, a 470-es út mellett haladó kerékpárút mentén – adott hírt róla Polgár Zoltán, Békés városának alpolgármestere közösségi oldalán. Már 376 fát ültettek el az akció keretében a településen.
A képviselő-testület még 2020-ben döntött arról, hogy az abban az évben, majd azt követően született békési gyermekek tiszteletére egy-egy facsemetét ültetnek, illetve ajándékoznak.
2020-ban húsz család közösen ültetett kőrisfát a Május 1. parkban, harminc család pedig az otthonában az önkormányzattól kapott szilvafát ültethette el.
2021-ben, ami már teljes év volt a Babafa-program szempontjából, 170 család igényelt gyermekének facsemetét, így a békési gyermekek és szüleik tiszteletére 64 gömbkőris lett elültetve a 470-es főút melletti kerékpárút mentén, hogy árnyat adjanak a kerékpározóknak, illetve a településre érkezőket ez a különleges „babafasor” fogadja. A többi család az otthonában szilvafát ültetett.