Ismét Máltán a Cirque du Soleil

A VITORI (2019) és a FIERI (2021) sikerét követően a Cirque du Soleil Entertainment Group („Cirque du Soleil”) és a Visit Malta egy vadonatúj produkcióval bővíti műsorkínálatát, amelyet kizárólag Málta számára készítettek. A Cirque du Soleil AMORA című művét Valletta történelmi városában, a Mediterrán Konferencia Központban mutatják be 2022. november 24. és december 18. között.
A Cirque du Soleil korábbi máltai előadásai több mint 50 000 nézőt vonzottak. „A Cirque du Soleil fellépése minden évben egy közkedvelt és sokak által várt esemény lett Málta kulturális naptárában. A jellegzetes stílusú, akrobatikáról híres társaság előadásait mindenki nagy örömmel tekinti meg. A művészek magas színvonalú és látványos előadása hosszú ideig emlékezetes marad.” – mondta Clayton Bartolo Málta turisztikai minisztere. 
A Cirque du Soleil izgalommal várja, hogy bemutathasson egy vadonatúj alkotást a helyiek és az érdeklődő turisták számára. „Az AMORA a szerelem erejéről szól. A színes karakterekkel és magas színvonalú akrobatikával teli előadás szerelmeslevél Málta szépségéhez és egyben a cirkuszművészet ünnepe is. Gondosan összeválogattuk a műsort alkotó 12 akrobatikus felvonást, egyik sem volt még látható Máltán.” – mondta Alexia Bürger, a produkció igazgatója. 
„A Máltai Idegenforgalmi Hivatal ismét nagyon várja, hogy a Cirque du Soleil az ünnepi szezonban harmadszor is visszatérjen Máltára. Egy ilyen neves nemzetközi társulattal való együttműködésünk segít abban, hogy Málta ne csak a kulturális színtéren jelenjen meg, de a családi turizmus piaci rést is erősítse, melynek népszerűsége most minden eddiginél jobban nő, mivel a turisztikai szektor folyamatosan áll talpra a COVID-19 világjárvány után. Meggyőződésem, hogy a közönség egy újabb figyelemre méltó Cirque du Soleil produkciót láthat majd.” – tette hozzá Carlo Micallef, a Máltai Idegenforgalmi Hivatal vezérigazgatója.
Jegyek az AMORA by Cirque du Soleil 75 perces előadásaira, amelyeket a Mediterrán Konferencia Központban (Valletta) mutatnak be 2022. november 24. és december 18. között, a www.cirquedusoleil.com/amora/   vagy a https://www.visitmalta.com/en/events-in-malta-and-gozo/event/amora-by-cirque-du-soleil/  oldalon már 25 euró/fő áron is kaphatók.