Bakony napijegy

Április 22-től vásárolható meg a Bakony napijegy, ami korlátlan utazási lehetőséget biztosít a MÁV-START Veszprém–Győr vasútvonalán és a VOLÁNBUSZ kijelölt környékbeli járatain. A MÁV–Volán-csoport legújabb jegytípusának köszönhetően a Bakony népszerű kirándulóhelyei már egyetlen jeggyel elérhetőek.

A vasútvonal egyik legnépszerűbb pontja Porva–Csesznek megállóhely • Fotó: Máté István

A MÁV-START és a Volánbusz olyan integrált díjterméket fejlesztett ki, amely egyszerű feltételeket és vásárlási folyamatot biztosít az utasoknak, kihasználva a kézenfekvő, de eddig ebben a térségben nem alkalmazott együttműködési lehetőségeket a MÁV–Volán-csoport tagjai között. Az új napijegynek köszönhetően a Bakony páratlan turisztikai úticéljai, népszerű kirándulóhelyei még könnyebben elérhetőek. A térség jobb elérhetőségének érdekében áprilisban jelentős menetrendi fejlesztés is történt a vonalon, két óránként, ütemesen közlekednek a vonatok Győr és Veszprém között.

A hálás utókor nem feledi a nagy elődöket • Fotó: Máté István

A Bakony napijegy április 22–június 15. és szeptember 1–október 31. között hétvégére és munkaszüneti napokra, június 16–augusztus 31. között pedig minden napra megváltható. Az érvényesség napján korlátlan utazásra jogosít a MÁV-START Győr–Veszprém vasútvonalán és a Volánbusz járatain Veszprém–Lókút–Eplény–Olaszfalu–Pénzesgyőr–Zirc–Nagyesztergár-Bakonynána-Szápár-Csetény-Veszprémvarsány-Románd-Bakonyoszlop-Dudar–Borzavár–Bakonybél–Porva–Csesznek–Bakonyszentkirály–Fenyőfő–Bakonykoppány–Bakonyszücs–Bakonyszentlászló–Bakonygyirót települések közötti utazásra.

A napijegyet 1199 forintért, illetve a 26 éven aluliak számára 799 forintért a MÁV-START pénztáraiban, a megújult ELVIRA oldalon, valamint a MÁV applikáción keresztül lehet megváltani.