Cartographia–Budai Kilátók teljesítménytúrák

A Tipográfia Testedző Egyesület a tájegység nevezetes kilátóit és kilátópontjait összekötő turistautakon, kettő távon teljesítménytúrát rendez a Budai-hegységben, melyek időpontja: 2022. október 8. (szombat). Minden távon, a tájékozódást szöveges leírás és színes térkép segíti. A sikeresen teljesítőket a célban oklevéllel, emléktárggyal vagy kitűzővel jutalmazzák. Az elvesztett energia pótlására útközben édességet vagy gyümölcsöt, a célban meleg ételt és teát biztosítanak. Várnak mindenkit, aki az őszi erdő színpompájára vágyik.

Cartographia–Budai Kilátók Normál táv
A Normafától 7–9.00 óra között indul az átlagos fizikummal kényelmesen, szintidőn belül teljesíthető túratáv.
Útvonal: Normafa – János-hegy (Erzsébet-kilátó) – Nagy-Hárs-hegy (Kaán Károly-kilátó) – Kis-Hárs-hegy (Makovecz-kilátó) – Fekete-fej – Feketefej utca (némi víz + energia) – Vöröspocsolyás-hát – Tarnai-pihenő – Nagy-Kopasz (Csergezán Pál-kilátó) – Nagykovácsi.
Táv: 24 km; szint: 750 m; a cél 17 órakor zár. Nevezési díj: 1600 Ft.

Cartographia–Budai Kilátók Extra táv
Ugyancsak a Normafa Síháznál, 7–9.00 óra között várják az Extra táv indulóit. A túra útvonala a Feketefej utcáig azonos a normál távval. A Feketefej utcától a résztvevők az útvonal egy részét egyéni tájolással (gps-el, térképpel, itinerrel) teljesítik, miközben érintik a Budakeszi Vadasparkot. A Budakeszi Vadaspark után a Katonasírok érintésével a Tarnai-pihenőnél csatlakoznak vissza a Normál táv útvonalába (a Vöröspocsolyát nem érintik).
Táv: 29 km; szintemelkedés: 1000 m; szintidő: 8 óra. A cél 17 órakor zár. Nevezési díj: 1600 Ft.

Minden távon, a tájékozódást szöveges leírás és színes térkép segíti. A sikeresen teljesítőket a célban oklevéllel, emléktárggyal vagy kitűzővel jutalmazzuk. Az elvesztett energia pótlására útközben édességet vagy gyümölcsöt, a célban meleg ételt és teát biztosítunk. A legnagyobb csapat különdíjban részesül. A rajtból a célba csomagszállítást biztosítunk. A célban turistatérkép vásár lesz!
A túranap a Cartographia Kupa és a Budapest Kupa 2022 túrasorozat fordulója.
További információ: Máté István tel.: 06 20 913 3899; Tolvaj Gyula, tel.: 06 30 830 0218.