Ébredő erdő a Vadasparkban

Az Ébredő erdő a Budakeszi Vadasparkban, március 21-25. között egy héten át tartó program, mely hétköznapokon valósul meg. Az egy-egy órás szakvezetések során a szakképzett szakvezető kolleganőnkkel, az előre bejelentkezett csoportok egy izgalmas túrát tesznek a Vadasparkban. Szakvezetésekre folyamatosan lehet jelentkezni a honlapunkon keresztül, ez azonban abban különleges, hogy ezeken a tematikus heteken megrendezett szakvezetések programja, mindig csak ezeken a különleges alkalmakon kérhetők. Ebben az esetben a különlegessége a programnak, hogy a túra nagy részét a Vadaspark körüli erdőben teszi meg a csoport, ahol tanulhatnak a tavaszi erdő ébredéséről. Felfedezik az erdőt, megtanulják, hogyan éled újra a természet egy hosszú, téli nyugalmi időszak után. Mik azok a rügyek, miért és hogyan rügyeznek a fák, milyen növények kezdik meg az újraéledést elsőként, milyen virágokkal találkozhatunk a kora tavaszi erdőkben? Milyen élőlények bújnak elő téli rejtekeikből (rovarok, sünök, pelék, hüllők, kétéltűek), visszatérnek a vonuló madarak.

Fotó: budakeszivadaspark.hu

Az erdei túra során nemcsak előre megszervezett játékokkal készülünk, hanem készülni lehet az erdő bármely csodájára, hiszen a természet bármikor váratlan kincsekkel és élményekkel ajándékozhatja meg a túrázóit. Találhatnak állati nyomokat (lábnyomok, tollak, szőrszálak), de még akár állatokkal is összefuthatnak, többek között a Vadaspark körüli erdőben élő „csodaszarvassal” is, aki egy gyönyörű, fehér, dámszarvas bika.
Készülünk nyomkereső játékokkal és interaktív oktatófeladatokkal. A végén kapnak egy kis Felfedezős lapot, melyet később, az iskolában fel tudnak dolgozni. A szakvezetések maximális létszáma: 30 fő vagy egy osztálynyi gyermek. Érdeklődni, jelentkezni e-mailen keresztül lehet a szakvezetes@bkvp.hu e-mail címen lehet.
Bővebb információk a Budakeszi Vadasparkról: https://budakeszivadaspark.hu/