Élmény és egészség a város szélén

A Csallóköz földfelszíni természeti értékei mellett a mélyből feltörő termálvíz is jelen van a területen. Dunaszerdahely város, a település szélén néhány évtizede kezdte meg a Thermalpark fürdőkomplexum kialakítását. A folyamatosan emelkedő látogatószám miatt további bővítések váltak szükségessé, melyek idén tavasszal fejeződtek be. Nyár óta megújulva, szebb környezetben még „vendégbarátabb” módon tudják kiszolgálni a látogatókat.

Fotó: Thermalpark Dunaszerdahely

A területen feltörő 57°C-os termálvíz mind gyógyhatása, mind fürdőélmény mivolta miatt minden korosztály számára népszerű szabadidős és gyógyhatású hely. A gyógyhatású termálvíz, park, tavacska, medencék, étterem, büfék, szálloda, panzió, autókemping mind-mind az Thermalparkba látogatók gondtalan pihenését és kikapcsolódását hivatottak szolgálni.

A vendégek ott töltött szabadságát a szolgáltatások széles skálája teszi színesebbé. Különféle masszázsok, szaunák, sportpályák, röplabda, tenisz, strandfoci, minigolf, csúszda közül választhatnak a meglehetősen nagy területen. A gyermekeket hintákkal, mászókákkal és homokozóval felszerelt kis játszótér várja.

Fotó: Thermalpark Dunaszerdahely

A 26 hektáron elterülő fürdőben a hat medence mellett kimondottan az apróságoknak egy gyermekmedence áll rendelkezésre. A gondozott pázsit a pihenést, napozást és szórakozást szolgálja. Az 57°C hőmérsékletű víz az 1600 méter mélységű geotermális kútból tör a felszínre.

Fotó: Thermalpark Dunaszerdahely

A létesítményben jelentős figyelmet fordítanak a gasztronómiára. A jellegzetes szlovák ételek mellett a nemzetközi konyha finomságait is kínálják a büfékben és az éttermekben.

Fotó: Thermalpark Dunaszerdahely

A város buszpályaudvara és vasútállomása 1,4 km-re, egy nagy bevásárlóközpont pedig 15 perc sétára fekszik. A városközpontba közlekedő buszok megállója közvetlenül a helyszínen található.

Fotó: Thermalpark Dunaszerdahely

Néhány gondolat a termálvízről. Mivel a fürdőzés különböző módon hat szervezetünkre, a vízben sokkal könnyebb a mozgás, ezért a sérült, kopott ízületek is megmozgathatók. A dunaszerdahelyi Thermalpark termálvize, amely 1600 méter mélyről tör fel és hőmérséklete a felszínen eléri az 57°C-ot, ásványianyag-összetételének köszönhetően jótékony hatással van a mozgásszervi rendszerre, az ízületekre, továbbá baleseti eredetű mozgásszervi bántalmak utókezelésére is alkalmas.

Fotó: Thermalpark Dunaszerdahely

Már a hellén kor klasszikus gondolkodója és orvosa, Hippokratész, a természetes gyógymódok hirdetője is megállapította: „…a víz mégis a legjobb”. A modern kor orvostudománya is támaszkodik a gyógyvízre, ezért a dunaszerdahelyi Thermalpark ismertetését zárjuk Ing. Dr. Farkas Tamás, sebész orvosi tanácsával: „A termálvíz pozitív hatással van az egész mozgásrendszerre, továbbá baleseti eredetű mozgásszervi bántalmak utókezelésére is. Már a nagy európai kultúrák is becsülték a termálvíz értékét, becsüljük hát mi is Csallóköz egyik legnagyobb kincsét és élvezzük jótékony hatásait!

Szlovákiai utazás – jó ötlet.
• • •
Jelen tartalom az Európai Regionális Fejlesztési Alap támogatásával a CultacrossM+ (SKHU/WETA/1901/4.1/101) projekt keretében valósult meg.