Gyorsul a horvát nyitás

Horvátországban a magyar vendégekre is számítanak. Az első turisták már felkeresték a Plitvicei-tavak Nemzeti Parkot és a dubrovniki városfalat.

A kiváló horvátországi járványügyi helyzetnek köszönhetően a határok lassan, de biztosan megnyílnak azon turisták előtt, akik Horvátországban szeretnék eltölteni nyaralásukat. Az országba mindazok beutazhatnak, akiknek ingatlanjuk vagy hajójuk van Horvátországban, és akik a határátlépéskor megfelelő dokumentumokkal igazolják tulajdonjogukat, illetve beutazásukat gazdasági és egyéb üzleti érdek indokolja. Azok is beutazhatnak, akik érvényes szállás- vagy charterfoglalással rendelkeznek.

A horvátok leginkább a szomszédos vagy közeli országokból – Magyarország, Ausztria, Csehország, Szlovákia, Lengyelország és természetesen a legnagyobb horvát turisztikai forgalmat generáló Németország – érkező autós turistákra számítanak. A további turistaérkezések szempontjából jó hír, hogy Horvátországban megnyitottak a vendéglátó létesítmények és az éttermek, valamint a strandok, az uszodák, a nemzeti parkok és a természetvédelmi parkok, továbbá egyes turisztikai attrakciók is, mint például Dubrovnik várfala.

Horvátország tehát készen áll az általa magas szinten művelt, vendégbarát és mindenekelőtt biztonságos idegenforgalom újraindítására – hangsúlyozta a magyar képviselet. Az aktuális utazási információk, valamint a hatályban lévő egészségügyi és biztonsági intézkedésekkel kapcsolatos tudnivalók megtalálhatók a Horvát Idegenforgalmi Közösség honlapján.