Hosszú téli esték előadássorozat Csákváron

Két év kihagyás után ismét elindul a Hosszú téli esték előadássorozat a Geszner-házban, Csákváron. Az előadások szerdai napokon kerülnek megrendezésre, 18 órai kezdettel.
A részvétel ingyenes.
december 7. – A bennünk élő műanyagok
Klippel Dávid geográfus teljesen új szemszögből mutatja meg világunk legnagyobb volumenű szennyezőanyagait, a műanyagokat.
Társadalmunk a műanyagok nélkül nem tudná megőrizni jelenlegi életszínvonalát, de amit a szemétbe dobunk, később egy egészen más formában kerül vissza hozzánk. Belélegezzük, megesszük vagy megisszuk. Kövessük együtt a műanyagok útját, hogy kiderüljön, hol csúszott ki a kezünkből az irányítás.
december 14. – Energiagazdálkodás száz éve és ma, a gyep mint energiamező
Viszló Levente segítségével egy olyan témakört járhatunk be, amely napjainkban vált igazán fontossá. Ez pedig az energia kérdése. Több évtizedes tapasztalatra építve összevetjük, miben is különbözik az energiagazdálkodás a korábbi időszakoktól. Fontos kérdés azonban az, hogy tekinthetünk-e a gyepre kinyerhető energiaforrásként.
december 21. – Csoda ez az éj karácsonyi koncert
A karácsonyra való készülődés közben szakítsunk időt magunkra is, és kapcsolódjunk ki a zene segítségével. Farkas Zoltán, Viszló Boglárka, Keresztes Krisztián és Keresztes Olivér ünnepi zenés estje igazi karácsonyi hangulatot varázsol a Geszner-házba.
Szeretettel várunk mindenkit a rendezvények után egy kötetlen beszélgetésre is, ahol forralt bort és szendvicseket kínálunk.
A rendezvény helyszíne: Csákvár, Kenderesi utca 033/7 hrsz. (Geszner-ház)