Idén 15 ezer gyermeket várnak a vándortáborok

2021. január 25-étől lehet jelentkezni az idei táborokba. Az Aktív Magyarországért Felelős Kormánybiztosi Iroda az Országos Erdészeti Egyesülettel (OEE), a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetséggel (MAKETUSZ), a Magyar Kajak-Kenu Szövetséggel (MKKSZ), valamint a Magyarországi Szerzeteselöljárók Konferenciáinak Irodájával partnerségben szervezi immár ötödször a Vándortáborokat, melyek június 16-án indulnak.

Idén már 33 útvonal – melyből kettő kombinált –, több mint 700 turnus és négy különböző típusú Vándortábor várja a felső tagozatos és a középiskolás fiatalokat, hogy felfedezzék Magyarország legszebb tájait.

A Vándortábor Program célja a természetjárás és a sport, valamint az azon keresztül megvalósuló egészség- és környezettudatos életmód támogatása. A Vándortábor Program gyalogosan, vízen vagy kerékpáron, valamint az idei évtől már ezek valamilyen kombinációjával bejárható útvonalakat kínál, melyek teljesítése során a diákok megismerkedhetnek az adott térség természeti és kulturális értékeivel, illetve életre szóló közösségi élményekben lehet részük.

Az elmúlt 4 év során a Vándortáborokban részt vevő táborszervezők, pedagógusok és gyermekek körében létrejött egy olyan közösség is, melynek tagjai büszkén hirdetik Vándortáboros élményeiket.

A táborokra jelentkezni a vandortabor.hu weboldalon keresztül, vagy közvetlenül a táborok honlapján tudnak:
– Erdei vándor honlap: erdeivandor.hu
– Kerékpáros vándor honlap: bringasvandor.hu
– Vízi vándor honlap: vizivandor.hu
– Zarándoktábor honlap: zarandoktabor.hu