III. RepTár Drone Day

A RepTár Drone Day idén harmadik alkalommal, augusztus 5-én kerül megrendezésre a Drone Hungaryvel együttműködve a RepTár Szolnoki Repülőmúzeum területén. Ez a nap a drónokról, a repülésről és az innovációról szól, egész napos programmal várják a látogatókat. A múzeum
élményelemein (4D mozi, szimulátor, csúszópálya, 3D karika, Pilótapont) kívül számos érdekes bemutatóval készülnek a kiállítók.
Drónra szerelt kamerán keresztül különleges szemszögből csodálható meg a RepTár a Drone Eye program keretein belül, amit profi szakkommentátor közvetít. A látogatók közelről is megismerkedhetnek a videós, rendőrségi, katonai, mezőgazdasági és versenydrónokkal. Az élmények fokozásaként, bárki kipróbálhatja magát drónpilótaként! Akadályokon átrepülve megtapasztalható, milyen is drónt irányítani. A drónszimulátorral pedig összemérhető a lelkes látogatók ügyessége és precizitása. A nap folyamán több alkalommal is beindításra kerül egy METEOR-3MA gázturbinás sugárhajtómű.
Milyen is 2023-ban a legális drónrepülés? A kitelepülő szervezetek a repülés rejtelmeiről és jogi szabályozásáról mesélnek. A MH Kiss József 86. Szolnok Helikopterdandár közreműködésével a YAW2 VR szimulátor is kipróbálható a nap folyamán. A Miltech Zrt. a repülőelektronika területén a drónokra szerelhető elektronikai és mikroelektronikai eszközöket hozzák el az érdeklődőknek.
A rendezvény a RepTárba megváltott belépőjeggyel látogatható.
További információ: https://www.reptar.hu/rendezvenyeink.html