Júniustól éjszakai RegioJet vonat a horvát tengerpartra

A Cseh magánvasút 2021 nyarán ismét közlekedteti éjszakai vonatait Horvátországba, a tengerpartra.

A tervek szerint az első vonatot május 28-án, pénteken indítják el. A szerelvények a Prága–Brünn–Pozsony–Budapest–Zágráb–Rijeka/Split útvonalon fognak közlekedni.

A tengerpartra reggel érkező vonattól Rijekából, Splitből és Gračacból autóbuszjáratokkal a horvát tengerpart összes népszerű nyaralóhelyére tovább lehet utazni, az Isztriától Dubrovnikig. A buszjáratok elérhetővé teszik Bosznia-Hercegovinában Neumot, Montenegróban Kotort.

A vonatok hasonló menetrenddel közlekednek, mint tavaly. Prágából délután öt óra körül indulnak, Brünn-ben és Pozsonyban este lehet felszállni, míg Budapestről éjfél előtt gördülnek ki a szerelvények. Zágrábba és Rijekába másnap reggel, Splitbe kora délután érkeznek meg az utasok.

Ellenkező irányba Splitből délután, Rijekából és Zágrábból este indulnak a vonatok. Budapestre reggel, Pozsonyba délelőtt, Brünnbe és Prágába délután érkeznek meg.

Május, június és szeptember folyamán a vonatok heti három alkalommal fognak közlekedni prágai és budapesti indulásokkal, Prágából és Budapestről pénteki, vasárnapi és keddi indulásokkal illetve Horvátországból szombaton, hétfőn és szerdán. Júliusban és augusztusban mindkét irányban naponta fognak közlekedni a vonatok.