Kétnapos koreai kulturális fesztivál Budapesten

Május 18-án és 19-én rendezik meg a KoreaON kulturális fesztivált a Hungexpo B csarnokában: ingyenes programok, nagyszínpadi előadások, tánc és zenei produkciók, köztük a MayTree fellépése várja a látogatókat, akik csaknem 1500 négyzetméteren ismerkedhetnek meg a távoli ország kulturális értékeivel.
Az idén 5 éves KoreaON kulturális fesztiválon a Comic Con vendégrendezvényeként két napon át ad ízelítőt a koreai kultúra sokszínűségéből a Koreai Kulturális Központ és HanYou Alapítvány.
A nagyszínpadi előadások mellett workshopok is lesznek, de főzőshow, modern, valamint tradicionális tánc és zenei produkciók, taekwondo-bemutató, továbbá egy kora esti K-pop party is helyet kapott a programban.
A kiállítótérben hagyományos kézműves standok, családi programok, koreai gasztronómiai élmények, zenei és táncos kurzusok, szépségápolási termékismertetők, koreai vállalatok interaktív részlege és kvízműsor is várja az érdeklődőket.
A fellépők között van a Magyarországon először színpadra lépő MayTree a capella együttes, amely világszerte ismert slágereket, valamint filmek és sorozatok zenéit dolgozza fel.
Az eseményen a koreai Kkokdugwangdae maszkos színházi társulat, az Ikkeulim formáció mellett több magyar előadó is fellép.