Kezdődik a Cartographia Kupa 2023 túrasorozat

A teljesítménytúra kínálatból kiválasztott első túra a Velencei-hegység lankáin található Nadap településen, a helyi turisták által megrendezésre kerülő FÁZÓS TOPORGÓS teljesítménytúra lesz 2023. január 14-én, szombaton. Rajt: 7.30–9.30 óra.
A rajt helye:  Nadap, Palermói Szent Rozália templom plébániája.
A szervező Pázmándi Toporgó Természetjáró Egyesület a túrán most sem határozott meg kötelező útvonalat, mindenki tetszőleges úton érheti el a 5 + 1 ellenőrzőpontot. Útközben édesség, és forró tea, a célban forralt bor, zsíros kenyér, lekváros kenyér, tea vár mindenkit.
Szintidőt sem szabnak, a pontok nyitvatartási idejét kell figyelembe venni! Az ellenőrzőpontok egységesen 16 órakor zárnak!
A János-forrás plusz ellenőrzési pont, nem kötelező! A János-forráshoz nem vezet jelzett turistaút, csak az keresse fel, aki rendelkezik megfelelő térképismerettel, iránytűvel, illetve bátorsággal!
Ha már a térképismeret szerepel a kiírásban, érdemes megemlíteni, hogy a rajtban (és a célban) a Velencei-hegység (és az ország összes) turistatérképe megvásárolható. A Cartographia Kupa túrasorozatban szereplő teljesítménytúrákon mindig a legfrissebb megjelenésű turistatérképek kaphatók.
A Cartographia Kupa 2023 igazolófüzet 68 oldal terjedelemmel jelenik meg, s a Pázmándi toporgók túrán lesz először kapható.
A megszokott A/5 méretű, kézreálló kiadvány egy igazi kalauz. Csodálatos, nagy méretű színes képeivel az érzelmekre hat. A túrákról szóló, hasznos információk sokaságával pedig kiszolgálja a túrasorozat teljesítésére vállalkozó turistát.
Mindenkinek optimális időjárást, csodálatos élményeket, barátságokat kívánok abban a reményben, hogy ősszel mind több teljesítőtől hangzik el a már-már klasszikus mondat:
– Örülök, hogy részt vettem a Cartographia Kupában, olyan különleges, szép helyekre jutottam el, ahova magamtól sosem.