Királyi Napok Székesfehérváron

Székesfehérvár legnagyobb fesztiválja már ezen a hétvégén elkezdődik! Augusztus 20-ig ünnepel a város, amely az ország minden tájáról várja a vendégeket.
Már csak néhány nap, és kezdődik a város minden bizonnyal legjobban várt rendezvénysorozata, a Székesfehérvári Királyi Napok. A fesztivál programjait augusztus 13-a és 20-a között élvezhetik a fehérváriak és a városba látogató turisták, akiket királyi fogadtatásban részesítenek a közel öt méter magas óriásbábok, a rendezvény emblematikus figurái. Lesz Folkfesztivál az Alba Regia Táncegyüttessel és vendégeivel, Bánk bán, fúvós- és katonazenekari fesztivál, kertmozi, Öreghegyi Mulatság Gájer Bálinttal, itt lesz Szikora Róbert és az R-GO, Charlie, a Boban Marković Orkestar, valamint a Székesfehérvári Balett Színház közös produkciója is. A csúcspont a Koronázási Ünnepi Játékok hamisítatlan középkori hangulattal, történelmi felvonulással és Szent István Ünnepével.
A fesztiválmegnyitó előtt érdemes már Székesfehérvárra érkezni, ugyanis augusztus 11–13-a között Mézünnep lesz a belvárosban, augusztus 12-én kora este pedig a Fehérvári Fúvós Fesztivál koncertjeit élvezheti a közönség a Városház téren.
A rendezvényről további részletek: www.kiralyinapok.szekesfehervar.hu és www.visitszekesfehervar.hu