Már foglalhatók a KM Malta Airlines nyári járatai

A KM Malta Airlines megkapta a légügyi és működési engedélyt a Máltai Polgári Repülési Igazgatóságtól. Az új légitársaság első, nyitó járata 2024. március 31-én száll fel. A KM Malta Airlines víziója, célja és megbízatása, hogy biztosítsa és javítsa a Máltai-szigetek összeköttetését Európával és az Európán kívüli területekkel, támogassa a szigetek folyamatos gazdasági fejlődését, valamint, hogy egy sikeres és fenntartható légitársasággá váljon.
A KM Malta Airlines kulcsfontosságú európai célállomásokra összpontosít, összekötve Máltát Nyugat-Európa fontosabb fővárosaival, Európa főbb repülőtereivel és légiforgalmi csomópontjaival, valamint a partner légitársaságokkal.
A KM Malta Airlines e fontos mérföldkő elérése mellett bejelentette, hogy elkészült a 2024-es nyári menetrendje, mely már a foglalási rendszerekben is elérhető.
A nyári menetrend 2024. március 31-től indul és 2024. október 26-án ér véget. A nyári program során a légitársaság intenzív menetrendet üzemeltet 15 város 17 repülőtere felé, összesen 8 546 járattal és 1 430 000 ülőhellyel. A légitársaság heti 284 repülést hajt végre, átlagosan 12 órás repülőgép-kihasználtsággal. 
A nyári menetrendben az alábbi fő területek lesznek elérhetők: heti 82 járat Málta és Olaszország, heti 48 járat Málta és Franciaország, heti 44 járat Málta és az Egyesült Királyság, valamint heti 40 járat Málta és Németország között.  A légitársaság azt is bejelentette, hogy elindította toborzási programját és a tervek szerint kb. 375 alkalmazottat vesznek fel, első körben kapitányokat és első tiszteket.
Az új légitársaság 8 darab Airbus 320NEO-ból álló, fiatal repülőgép-flottát fog üzemeltetni, kétosztályos konfigurációban, rugalmas Business Class kabinnal, összesen 168 eladható ülőhellyel és maximum 36 Business Class üléssel. Ezek a modern, üzemanyag-hatékony repülőgépek kimagasló üzemeltetési gazdaságosságot és jobb környezetvédelmi teljesítményt biztosítanak, csökkentett utasonkénti CO2-kibocsátással és alacsonyabb zajszennyezéssel. A légitársaság már alig várja, hogy a fedélzetén üdvözölje első utasait.