Őszi tájséta és levélvadászat gyerekeknek

A Botanicon Túra Klub őszi kirándulásokkal várja a természet iránt érdeklődő gyermekeket. A kilenc éve működő Botanicon Kert Klub és Túra Klub népszerű környezeti nevelési programjai közül az őszi időszakban az erdő élővilágát mutatja be, ezen keresztül a természetjárás megszerettetését tűzte ki céljául.
Az őszi túrák más-más útvonalon kerülnek megrendezésre, így a különböző tájak szépségeivel, jellegzetességeivel is megismerkedhetnek a gyermekek. A „Kirándulások gyerekeknek – Játékos természetismeret gyermekfelügyelettel” elnevezésű programsorozat keretein belül a következő túra a Budai-hegységben, Budapest XII. kerületének Zöld kör jelzésű turistaútján vezet. A kirándulás szülők nélkül zajlik, vagyis amíg a gyermekek a jó levegőn tanulnak és szórakoznak, addig a szülőknek négy óra szabadidő áll rendelkezésére. Az erdei kirándulások során a természetben való helyes viselkedésre éppúgy felhívják a résztvevők figyelmét, mint az ott fellelhető gyógynövények, fák és állatok változatosságára. Terepi megfigyeléseket is végeznek, így a gyermekek a foglalkozás során a természetben jelen levő összefüggéseket is megismerhetik. Nem teljesítménytúráról van szó, hanem terepi szemlélődésről, így kisebbek, vagy kiránduláshoz nem szokott gyermekek számára is könnyen teljesíthető a program.

Időpont: 2023. november 11. szombat 14-18 óráig
Program: Őszi tájséta és levélvadászat – Természettudományos séta sok megállóval és szemlélődéssel. A változatos őszi táj élővilágának megismerése, az Úti Madonna és a Farkasvölgyi víznyelő megtekintése, majd játszótéri program.
A kirándulás 14-18 óráig tart: 4 óra hasznos program a gyereknek, 4 óra szabadidő a szülőnek. A séta hossza kb. 4-5 km. A kirándulást 6-12 éves gyermekeknek ajánljuk (a program szülők nélkül zajlik). Kiindulási és érkezési helyszín: Budapest XII. kerület.
Bővebb infók a kirándulásról és a szervezőről, egyéb természetismereti programjaikról a Botanicon Túra Klub honlapján olvashatók.