SlowXmas a Margit-negyedben is

A Bevásárló és Tematikus utcákhoz 2023-ban csatlakozott a Margit-negyed, ahol számos, főként művészeti programmal várják advent idején a lelassulni vágyókat. Lesz karácsonyi alkotóműhely, művészetterápia, tartanak rajzkört, könyvbemutatót, meseterápiát, bábelőadást is. Az advent jegyében már hatodik alkalommal lassulnak le Budapest tematikus utcái, a Falk Art&Antique Street (Falk Miksa utca), a Bartók Béla Boulevard (Bartók Béla út), a Fashion Street (Deák Ferenc utca), a Ráday Soho (Ráday utca), és idén már a Margit-negyed is.
A tematikus utcák közös adventi kalendáriuma december 24-ig minden napra tartogat valamit az arra járóknak. A szervezők, azaz a Bevásárlóutca Menedzsment (BUM), valamint a fenti utcák a programsorozattal arra ösztönzik a járókelőket, hogy lassuljanak le, és az elmúlt időszak, valamint a karácsony körüli stresszt cseréljék élményekre és művészetre. Mindezen programokat egy csokorba gyűjtve a www.bevasarloutca.hu/slowxmas oldalon teszik kereshetővé a szervezők.

A Margit-negyedben advent idején is a kultúra dominál. Az Art-Színttér kedvezményes jegyvásárlási lehetőséget ajánl fel, a MUMU Műhelymúzeum összesen 14 workshoppal vár mindenkit. A Képező Galériában Renoir színpompás festészetéről hallhatunk előadást, a Maminti Kuckó Könyvesboltban pedig adventi koszorút készíthetünk. A Margit-negyed programjai között találunk jógát, a Start Galériában művészekkel találkozhatunk.
Kiemelkedik a programok közül a Mechwart Liget Advent, ahol december 3-án, 10-én, 17-én ünnepi műsorral és közös gyertyagyújtással várják az érdeklődőket. Tartanak a negyedben felszabadító kalandjátékot felnőtteknek, lesz festőkurzus, a Vizivárosi Közösségi Térben pedig a Biblia rejtélyeivel és csodáival ismerkedhetünk meg, a Habitat Kreatív Központban a Lakni kell! című filmet, a Jurányi Házban a Tyúkdráma című előadást tekinthetjük meg.
A Margit-negyed projekt legfőbb célkitűzése a környéket újra élettel megtöltő funkciójú vállalkozások bevonzása a régóta üresen álló, bezárt üzletekbe, aminek köszönhetően ma már egyre több galériával, közösségi térrel, alkotóműhellyel, és színes, vidám vintage üzlettel találkozhatunk a körút vonzáskörzetében. Megéri ellátogatni tehát a Margit-negyedbe, az újjáéledő városrész érdekességei mellett ugyanis remek kulturális és közösségépítő programokkal is várják az érdeklődőket.