Szigethalmon vár a Mikulás!

December 3-án a Szigethalmi Teljesítménytúrázók Egyesülete által megrendezésre kerülő Vár a Mikulás teljesítménytúrával zárul az idei Cartographia Kupa túra sorozat.
A Vár a Mikulás túrát több éven keresztül a Budai-hegységben rendezte az egyesület. Kezdetben 20 és 10 km-es távon, majd ez kiegészült egy 5 km-es családbarát távval is. 2020-ban sok más túrával együtt ez is elmaradt.
2021-ben a rendezők, a december első hétvégéjén túlzsúfoltság helyett biztonságosabbnak találták a Csepel-szigeten, Szigethalmon megrendezni a kihívást.

Fotó: Virág Orsolya – borsmenta.hu

A megoldás sikeresnek bizonyult. A résztvevőknek nagyon tetszettek az útvonalak, melyeket a település környéki erdő legszebb, legöregebb részein jelöltek ki. Idén – tulajdonképpen résztvevői közkívánatra –, ismét a Szigethalmi-erdő ad helyet a túrának. A túrák rajtja: Szigethalmi Placc (2315 Szigethalom, Rákóczi u. 147.)
A december 3-ai túranapon 5, 10 és 20 km-es távok közül választhatunk időnk, kedvünk, erőnlétünk szerint.

Fotó: Virág Orsolya – borsmenta.hu

Vár a Mikulás 5
Nevezési idő és rajt: 9–12 óra; Szintidő: 2 óra
Útvonal: Szigethalmi Ifjúsági Élménytábor (Placc) – Sárga sáv és piros négyzet turistautak kereszteződése – Szigethalmi Ifjúsági Élménytábor
Vár a Mikulás 10
Nevezési idő és rajt: 8–10 óra; Szintidő: 4 óra
Útvonal: Szigethalmi Ifjúsági Élménytábor (Placc) – Szigethalmi Közösségi Pont – Tököli parkerdő (Dunasor utca) – Szigethalmi Ifjúsági Élménytábor
Vár a Mikulás 20
Nevezési idő és rajt: 8–10 óra; Szintidő: 6 óra
Útvonal: Szigethalmi Ifjúsági Élménytábor (Placc) – Szigethalom széle – Tököli parkerdő – Duna-part – Tököli parkerdő – Duna-part – Szigethalmi Közösségi Pont – Szigethalmi Ifjúsági Élménytábor
A túra Budapestről tömegközlekedéssel a Közvágóhíd végállomásról a H6 HÉV-vel, Szigetszentmiklós-Gyártelep megállóig, majd a helyi buszjárattal Szigethalom, temető megállóig utazva közelíthető meg.
Köszönjük a képeket a borsmenta.hu oldalnak!

Szigethalmi Vadaspark

A Vár a Mikulás túranap kiegészíthető a Szigethalmi Családi Vadaspark és Vadmentő Központ megtekintésével, ahol kerti vasút is működik. További információk:
www.szigethalmite.hu
www.cartographiakupa.hu
www.szigethalmivadaspark.hu