Szlovákiai kisváros Európa egyik legszebbje

A Forbes rangsorban egy apró északkelet-szlovákiai város nemzetközi elismerésben részesült.
A neves Forbes magazin Ólublót (Stará Ľubovňa) Európa tíz legvonzóbb kisvárosa közé sorolta. Az északkelet-szlovákiai „ékszernek” számos vonzó oldala van, de van még hova fejlődni.
A Forbes nem sajnálta Ólubló dicséretét. A folyóparti város, amelynek története 1292-ig nyúlik vissza, a történelem, a kultúra és a természet keverékével vonzza a turistákat. A régió alkalmas turizmusra és egyéb vidéki kikapcsolódásra.
„A lenyűgöző Ólubló kastély kulturális programja vonzza az embereket a tűz és a Szent Hubert fesztiválokra, amelyek a szabadtéri múzeumban zajlanak, és magukban foglalják a szarvasok megidézését és az állatok megáldását” – írja a Forbes.

Az észak-keleti kisvárost a világhírű Cesky Krumlov és más német, angol és norvég városok közé sorolta. A kastély valószínűleg segítette Ólublót, hogy 2021-ben Szlovákia kulturális fővárosa lett. Évente 200000 ember látogatja meg, ami nagyon nagy szám. A csodálatos történelmi tér és egyéb látnivalók is fejlesztés alatt állnak.
A csodálatos látnivalók mellett azonban Ólublóban is van mit javítani. Az emberek panaszkodnak például a Poprádról a városba vezető rossz minőségű útra, vagy a kátyúkkal ellátott vasútállomás parkolójára, de az elhanyagolt, régimódi buszpályaudvarra is.