toptura.hu hírlevél 2021/15.

„Denevérnyomon” – Éjszakai csapatjáték

A Szarvasi Arborétum a hagyományokhoz híven idén is megszervezi a korábban Kutatók éjszakája programhoz kapcsolódó eseményét az Éjszakai csapatjátékot 2021. szeptember 17-én pénteken, 19–24 óra között.
A játékban diákok, szülők, családok, iskolai csapatok, baráti társaságok, munkahelyi és sportközösségek részvételére számítanak, melyre szeretettel hívják-várják Önöket!

Izgalmas, vagy ijesztő az éjszaka egy Arborétumban? Milyen lehet a sötétben barangolni, az útvonalakon eligazodni?

A Szarvasi Arborétum, a területén kijelölt állomásokon, 20 játékos feladattal várja vetélkedőre azokat a látogatókat, akik az éjszakai csendben, a korlátozott fény- és látási viszonyok mellett – térkép segítségével –, izgalommal fedeznék fel a kert érdekességeit, csodáit.

Az éjszakai vetélkedő során sötétben kell megtalálni az ügyességi feladatokban, fejtörőkben, kísérletekben gazdag állomásokat. Ott a csapatok tudásuk, ügyességük szerint kell teljesítsék a kijelölt feladatokat. A játék lényege: az állomásokon denevérpontok gyűjthetők.

Az arborétum munkatársai a játék során összegyűjtött csapatpontokat a végén összesítik, majd a weboldalon, valamint a közösségi oldalainkon megjelentetik. Minden csapatvezető részére arborétumi emlékcsomagot készítenek.

Fontos információ: a résztvevő csapatok a fejlámpát vagy elemlámpát, a szúnyogriasztót és a játékos kedvüket ne hagyják otthon, és az időjárásnak megfelelő öltözékben érkezzenek! A játékhoz a regisztráció a www.pepikert.hu oldalon található meg részletesen!