Tovább bővül Ferihegy

Egy hónapja fogad utasokat és légi járatokat a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren átadott új utasbeszállító csarnok. A megnyitás óta csaknem 300 ezer utas indult és érkezett az új csarnokon keresztül, a móló ez idő alatt 1730 gépet szolgált ki.
Az 1-es móló jelenleg öt állandó és egy ideiglenes beszállító kapuval üzemel, amelyek az utasok a korábbinál sokkal kényelmesebb várakozását teszik lehetővé. Minden ülőpadba beépített USB-s mobiltöltő működik.
A korábbi alapszintű beszállító csarnok helyén megkezdődött az épület délkeleti szárnyának építése, amely további 8 beszállító kapuval növeli az épület kiszolgáló kapacitásait. A második ütem átadásával összesen 11 500 négyzetméteresre növekszik a repülőtér schengeni forgalmát kiszolgáló utasmóló.
A nyárra elkészülő szárny ugyanakkor nemcsak a forgalom hatékonyabb kezelését segíti elő, hanem egyúttal kellemes repülőtéri környezetet is biztosít az utasoknak: a központi csarnokban pihenő- és váróteret alakít ki a Budapest Airport, továbbá étel- és italvásárlási lehetőség és egy bolt is helyet kap az épületben. Ezen felül további három akadálymentesített mosdóblokk, valamint egy dohányzóterasz szolgálja majd az utasok kényelmét.
Az utasmóló megépítése mintegy 8,3 milliárd forintba kerül, amit teljes mértékben a Budapest Airport finanszíroz.