Új park épül a XIII. kerületben a Vizafogón

Az idei év egyik legfontosabb önkormányzati fejlesztése a XIII. kerületben a Vizafogó park kialakítása – osztotta meg facebook oldalán Puchner Gábor, a kerület alpolgármestere. Egy teljesen új park épül összesen 9300 négyzetméteren  az Esztergomi út és a Párkány utca között – a régi vasúti Indóház mellett. A beruházás megvalósításának központi eleme az „ökopark” jellegű kialakítás, a természetes felületképzés, a klímavédelem és a fenntarthatóság.

Egyedi identitást biztosító karakteres közparkot terveznek magas zöldfelületi aránnyal, nagy lombtömegű fásítás mellett, pihenő padokkal. A park központjában mesterségesen kialakított tó és mellette egy köztéri műalkotás adja meg a park egyediségét.

Az öntözésről, locsolásról több fúrt talajvízkutas automata esőérzékelős rendszerrel gondoskodnak. Az esővíz megkötésére vízáteresztő burkolatokat alkalmaznak. A parkot a mai kor energiaszemléletének megfelelően alacsony energiafogyasztású LED világítással tervezik megvalósítani. A parkban 55 db többször előnevelt, 45/50 cm törzskerületű fát, valamint 9500 évelő növényt ültetnek el.

Amennyiben az építkezés – a tervek szerint – a nyár elején megkezdődik, a parkot ősz végére használatba is veheti a környék lakossága.