Újra megnyílt a tátrai Jégtemplom

A Magas Tátrában több mint kétszáz tonna jégtömbből alakították ki azt a látványosságot, mely a sípályák mellett a szlovák hegységek téli szezonjának fő vonzóereje lesz: a Santiago de Compostelai Szt. Jakab katedrális jeges másolatát. A tátrai Jégtemplom, amelyet a nyilvánosság számára november 19-én nyitottak meg, Szlovákiában a legfontosabb turistalátványosságok közé tartozik.

Fotó: slovakia.travel

„A valószínűleg a világ legismertebb zarándokhelye jégből faragott mása a Magas Tátrában, a Tarajkán minden látogató számára különleges élményt nyújt. A Jégtemplomon nem hiányoznak olyan ikonikus részletek, mint a templom homlokzatán lévő omega és alfa görög szimbólumok, melyek azt a helyet szimbolizálják, ahol valami régi lezáródik és új kezdődik. A kagylók, a Santiago de Compostelai zarándokok jelképe is megjelenik. Nem hiányzik Szt. Jakab szobra sem, amelyet a zarándokok útjuk végén átölelnek – a jégtemplomban fából készül és a kilátó-terasz előtt kerül elhelyezésre“ – tájékoztatott Lucia Blašková, a Magas Tátra Régió Helyi Idegenforgalmi szervezetének igazgatónője.

Fotó: slovakia.travel

Míg a tátrai Jégtemplom a nyilvánosság számára november 19-től látogatható, a síelést a legnagyobb szlovák síközpont már decemberben szeretné megnyitni. Kedvező időjárási körülmények esetén a Magas Tátrában a szezon már december 3-án elkezdődik Jasnában, és december 4-én Csorbatón. December 11-től Tátralomnicban is nyithatnak a sípályák. Az egy- és többnapos síbérletek elővétele legelőnyösebb áron november 18-ától elérhető a www.gopass.travel honlapon. A flexibilis árakon való elővétel egy egyszerű elven alapul: minél előbb vásárolsz, annál előnyösebb áron síelsz.