A járvány ellenére sem állt le Máltán a filmipar

A Máltai Idegenforgalmi Hivatal tájékoztatása szerint a Covid-járvány sem akadályozta a nemzetközi filmgyártás folytatását Máltán. A korlátozások ellenére az ipar mintegy 32 millió eurót hozott az országnak.

A Jurassic World amerikai produkció, a kanadai-máltai Baked Alaska és a brit Jet Ski produkció mellett számos amerikai, német, finn, spanyol és olasz film gyártása folytatódott az elmúlt évben. A következő hónapokban megkezdődik egy Apple televíziós sorozat gyártása is, valamint egy másik német produkció, amelyet sorban már harmadik éve a Máltai Filmstúdióban forgatnak.
Az elmúlt nyolc hónap alatt Málta mintegy 11 produkciót vonzott a szigetekre, és már jelenleg is további kettő van kilátásban a 2021-es évre. A filmforgatások 2020-ban a világjárvány ellenére 32 millió eurót eredményeztek a máltai gazdaság számára. Maximális együttműködés alakult ki az egészségügyi hatóságokkal a produkciókhoz szükséges protokollok biztosítása érdekében, és ez lehetővé tette az ágazat továbbműködését.

A máltai filmstúdióba tett látogatása során Clayton Bartolo idegenforgalmi miniszter bejelentett egy a Máltai Filmstúdiót érintő beruházási projektet, amely elsődlegesen a hangszínpadok és a hangtechnikai rendszer korszerűsítésére és fejlesztésére vonatkoznak. Ez még több neves produkciós irodát és forgatást fog Máltára vonzani, és ez több máltai és gozói számára teszi lehetővé, hogy a filmiparban folytassa pályafutását.
A filmipar kulcsfontosságú a máltai idegenforgalom szempontjából is, mivel minőségi turistákat vonz az országba.