Megkóstolni az Alpok–Adria konyha finomságait

Az osztrák, így a karintiai sípályák mentén számos fogadó, étterem és hütte várja a sízésben fáradt, éhes és szomjas síelőket.
Sok helyen jellegzetes karintiai csemegékkel kényeztetik a vendégeket és számos vendéglátó csatlakozott már a slow food kezdeményezéshez is. A karintiai Alpok–Adria konyha jellemzője, hogy a környékbeli friss alapanyagokat párosítja a régi főzési hagyományokkal.


Emellett fontos szempont, hogy növeljék a tudatosságot a regionális termékek iránt és megőrizzék a különféle régiók kulináris sajátosságainak sokszínűségét. A karintiai konyha specialitásai közé tartozik a Kärntner Kasnudel (töltött tésztatáska), a karintiai tavi pisztráng, a fatányéros uzsonna (többek között galtali sonkával és sajttal), a helyi vadspecialitások, a glockner-bárány, a biolúd, a lesachtali parasztkenyér (UNESCO-világörökség), az aszalt körtés tészta mézes vajjal, valamint a Reindling, amely egy kelt tésztából készült kuglóf cukorral és fahéjjal – és végül, de nem utolsó sorban a házi készítésű cirbolyasnapsz. (Fotó: Johannes Puch, Wolfgang Hummer)
www.karintia.com/tevekenysegek/tel/kulinarik/a-karintiai-alpok-adriai-konyha